Ελαιόλαδο
      Ελαιόλαδο

      Ελαιόλαδο

      Συμβατικό & Βιολογικό, Βρώσιμη Ελιά & Πάστα Ελιάς

      Α.Κ. Κυριτσάκης

      Quantity :
      • Shipping in Greece: Shipping in Greece: shipping cost: 2,20 euros cash on delivery: 1.30. free shipping for order over 45 euros

      Ελαιόλαδο

      Συμβατικό & Βιολογικό, Βρώσιμη Ελιά & Πάστα Ελιάς

      συγγραφέας: Α.Κ. Κυριτσάκης
      έτος έκδοσης: 2007
      σελίδες: 671
      εικόνες: 182
      διαστάσεις: 17,5x24,5 cm σκληρό εξώφυλλο
      έκδοση του συγγραφέα
      ISBN: 978-960-631-714-9 

      'Eνα σύγχρονο και αξιόλογο βιβλίο που πραγματεύεται το δέντρο της ελιάς αλλά κυρίως το ελαιόλαδο (Συμβατικό και Βιολογικό), τη Βρώσιμη Ελιά καθώς και την Πάστα της Ελιάς. Περιγράφονται με λεπτομέρεια τα νέα συστήματα επεξεργασίας και οι τεχνικές αξιοποίησης των αποβλήτων. Ερευνώνται σε βάθος τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα προϊόντα και υποπροϊόντα της ελαιουργίας. Διερευνώνται οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα των ανωτέρω προϊόντων σε όλο το κύκλωμα της παραγωγικής διαδικασίας και παρέχονται σημαντικές πληροφορίες για την εφαρμογή των σύγχρονων τεχνικών ελέγχου της ποιότητας και της νοθείας. Αναλύονται τα προγράμματα HACCP και Ιχνηλασιμότητας. Τέλος παρατίθενται τα νεότερα δεδομένα για τις υγιεινές και διατροφικές ιδιότητες του ελαιολάδου που το καθιστούν ένα σπουδαίο λειτουργικό τρόφιμο.

      Περιεχόμενα:

      Κεφάλαιο 1: Καταγωγή και εξάπλωση της ελιάς – Παραγωγή και κατανάλωση ελαιολάδου 1

      Κεφάλαιο 2: Βοτανικά χαρακτηριστικά της ελιάς – Σύσταση ελαιοκάρπου – Σχηματισμός ελαιολάδου 29

      Κεφάλαιο 3: Βιοσύνθεση του ελαιολάδου 57

      Κεφάλαιο 4: Χημική σύσταση ελαιολάδου 63

      Κεφάλαιο 5: Συστατικά ελαιολάδου που συμβάλλουν στη διαμόρφωση του αρώματος και της γεύσης του 93

      Κεφάλαιο 6: Συγκομιδή και μετασυλλεκτική μεταχείριση του ελαιοκάρπου 117

      Κεφάλαιο 7: Βρώσιμη ελιά και πάστα ελιάς 131

      Κεφάλαιο 8: Παραλαβή ελαιολάδου από τον ελαιόκαρπο – τύποι ελαιουργείων 181

      Κεφάλαιο 9: Υποπροϊόντα ελαιουργίας και αξιοποίηση αυτών 219

      Κεφάλαιο 10: Το πρόγραμμα ΗΑCCP στα ελαιουργεία 247

      Κεφάλαιο 11: Αποθήκευση και τυποποίηση ελαιολάδου 267

      Κεφάλαιο 12: Το πρόγραμμα HACCP στην τυποποίηση ελαιολάδου και πυρηνέλαιου 295

      Κεφάλαιο 13: Το πρόγραμμα HACCP στην παρασκευή βρώσιμης ελιάς τύπου Ισπανίας 305

      Κεφάλαιο 14: Το πρόγραμμα ιχνηλασιμότητας στο ελαιόλαδο 315

      Κεφάλαιο 15: Χημικές και φυσικές επεξεργασίες στις οποίες υποβάλλονται το κακής ποιότητας ελαιόλαδο, το πυρηνέλαιο και τα σπορέλαια 323

      Κεφάλαιο 16: Βιολογικό ελαιόλαδο 341

      Κεφάλαιο 17: Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα ελαιολάδου 363

      Κεφάλαιο 18: Ποιοτικά κριτήρια και κατηγορίες ελαιολάδου και βρώσιμης ελιάς 377

      Κεφάλαιο 19: Οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένου ελαιολάδου 395

      Κεφάλαιο 20: Προτεινόμενη βράβευσγ για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα

      Κεφάλαιο 21: Αλλοιώσεις ελαιολάδου και άλλων λιπαρών υλών 419

      Κεφάλαιο 22: Τα αντιοξειδωτικά και ο ρόλος τους 451

      Κεφάλαιο 23: Τεχνικές προσδιορισμού αντοχής λιπαρών υλών στην οξείδωση 489

      Κεφάλαιο 24: Έλεγχος ποιότητας και προσδιορισμός σταθερών και συστατικών του ελαιολάδου 499

      Κεφάλαιο 25: Έλεγχος νοθείας ελαιολάδου 539

      Κεφάλαιο 26: Ποιότητα και εμπορία ελαιολάδου 601

      Κεφάλαιο 27: Το ελαιόλαδο ως λειτουργικό τρόφιμο 621

      Ευρετήριο 655

      978-960-631-714-9

      Data sheet

      Ετός Έκδοσης
      2007
      New
      Ελαιόλαδο

      Ελαιόλαδο