Θυσία και μαγειρική στην αρχαία Ελλάδα
      Θυσία και μαγειρική στην αρχαία Ελλάδα

      Θυσία και μαγειρική στην αρχαία Ελλάδα

      €21.65
      €25.47
      Save 15%
      Tax Included
      rating No review at the moment
      978-960-227-355-5
      Αποστολή σε 2-3 εργάσιμες ημέρες
      Quantity :
      • Shipping in Greece: Shipping in Greece: shipping cost: 2,20 euros cash on delivery: 1.30. free shipping for order over 45 euros

      Θυσία και μαγειρική στην αρχαία Ελλάδα


      Συγγραφέας: Detienne Marcel
      Εκδόσεις: Δαίδαλος Ι. Ζαχαρόπουλος
      Έτος τρέχουσας έκδοσης: 2007
      ISBN: 978-960-227-355-5
      Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
      Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
      Σχήμα: 21χ14
      Σελίδες: 466


      Περιγραφή
      Δύο κυρίως λόγοι προέχουν για την επιλογή να εξετασθούν τα προβλήματα που θέτει η αιματηρή θυσία σε σχέση με τους Έλληνες. Καταρχήν, επειδή πρόκειται για μία κοινωνία, όπου οι βασικές τελετουργικές και πλέον καθημερινές πρακτικές εντάσσονται στον χώρο της θυσίας. Για δέκα περίπου αιώνες, υπακούοντας στις χαραγμένες σε λίθο λατρειακές ρυθμίσεις, οι Έλληνες δεν έπαυσαν να έρχονται σε επαφή με τις θεϊκές δυνάμεις, προβαίνοντας στην αυστηρά τελετουργική θυσία ζώων, τα οποία κατανάλωναν συλλογικά και με βάση συγκεκριμένους κανόνες. Σε αυτόν τον λόγο, που βασίζεται σε γεγονότα, προστίθεται και ένας ακόμη που αφορά την παρουσία των Ελλήνων στην εποχή μας μέσω μιας συνεχούς ιστορίας, από τους Πατέρες της Εκκλησίας έως τους κοινωνιολόγους, που μαζί με τον Durkheim και τον Mauss προβληματίζονται για την σχέση ανάμεσα στην θρησκεία και την Κοινωνία μέσω μιας συλλογιστικής, επικεντρωμένης στο φαινόμενο της θυσίας.
      978-960-227-355-5
      New
      Θυσία και μαγειρική στην αρχαία Ελλάδα

      Θυσία και μαγειρική στην αρχαία Ελλάδα

      €21.65
      €25.47
      Save 15%
      Tax Included
      rating No review at the moment
      978-960-227-355-5